On Küçük Nefes- K. A. Tucker

On Küçük Nefes


Sayfa Sayısı: 290
Hyperion Kitap
2014
16 tl
Ten Tiny Breaths, #1


Kitap Tanıtımı

Sadece nefes al Kacey.On küçük nefes. İçinde Tut.Hisset.Sev.
Dört sene önce sarhoş bir sürücünün neden olduğu trafik kazasında annesiyle babasını,
erkek arkadaşını ve en yakın kız arkadaşını kaybeden Kacey Cleary'nin hayatı yerle bir olmuştu.
Hâlâ kazadan sonra arabanın içinde sıkıştığını anı ve annesinin son kez aldığı nefesi hatırlayan Kacey, geçmişini geride bırakmak istiyordu. İki otobüs bileti alan Kacey ve on beş yaşındaki kız kardeşi Livie,hayatlarına yeniden başlamak üzere Michigan'dan kaçıp, Miami'ye gelmişlerdi.İlk başlarda,geçim sıkıntısı çektikleri hâlde,Kacey endişeli değildi. Her şeyin üstesinden gelebileceğini düşünüyordu.Tek istisna, 1Ddairesindeki gizemli komşularıydı.

Alevalevyananmavigözleri,deringamzelerivekusursuzbedeniyleTrentEmerson, iyi çocuk ve kötü adam arasındaki karşı koyulmaz çizgiyi temsil ediyordu. Trajik geçmişinden sonra katı bir mizaç geliştiren Kacey, herkesi kendinden uzak tutmaya kararlı olsada ikisi arasındaki karşılıklı çekime dayanmak çok güçtü. TrentiseKacey'nin herkese kapattığı kalbine girmek için herşeyi yapabilirdi. Herikisinin dünyasını paramparça edecek müthiş bir sırrı açıklaması gerekse bile.

Dumanı tüten bir romantizm
-KirkusReviews-



Kitap Yorumu

Uzun zamandır tanıtımlarını gördüğüm bir kitaptı On Küçük Nefes ama nedense hiç merak edip de bakmamıştım konusuna. Tesadüfen goodreadsteki puanını gördükten sonra da bu insanların bir bildiği olmalı deyip oturdum başına. Ve sadece arada nefes almak için bıraktım kitabı elimden. 

Kacey annesi ve babasıyla birlikte maçtan dönerken ciddi bir kaza geçirir. Arabada en yakın arkadaşı ve erkek arkadaşı da vardır üstelik. O kazadan sağ kurtulan tek kişi ise Kacey’dir. O gün grip olup evde kalan kardeşi Livie, tek dayanağı olmuştur. O kazanın tedavi sürecinde iki kardeş birbirine destek olmuştur. İki kızın velayeti teyzesine verilir. Kacey’in tüm agresifliklerine rağmen teyzesi onlara bakmayı sürdürür. Ancak bir gece kardeşi Livie’nin yaşadığı bir olaydan sonra dayanamaz ve kardeşini de alıp kaçar oradan, Miami’ye yerleşir. 

Taşındıkları daire eski bir binadır, internette gördükleri gibi değildir. Ciddi bir hayal kırıklığı içerisindedir ve bir sabah çamaşır odasına girer. Arkasından gelen biri bir anda dengesini bozar ve elindeki parayı düşürür. Onu ararken de deterjanı döker. Zira Trent’i görmek tüm dengesini kaybettirmiştir ve o dairede yaşamak belki biraz daha dayanılabilir olmuştur. Trent oldukça yakışıklı ve çekicidir. Ondan uzak kalmak istemesine rağmen ne kadar dayanabileceği bilinmez! 

İnsanlara karşı her daim belli bir mesafede duran Kacey’nin duvarları Miami’ye gittiğinde bir bir yıkılmaya başlar. Önce karşı komşusu namı diğer Fırtına, onun küçük ama sevimli kızı Mia ve sonra pek tabii Trent sayesinde gerçekleşir bu. 

Annesinin Kacey’e bir öğüdü vardır. On küçük nefes… İçinde tut ve hisset… Bunun ne anlama geldiği bilemez Kacey. Neredeyse ördüğü duvarları yıkmışken bir şey olur ve dört yıl önceki psikolojik travma tekrarlar. Bir süre tedavi görür ve hastaneden çıktığında epeyce bir yol kat etmiştir. Aradan geçen beş altı ay sonunda annesinin ne demek istediğini keşfeder. İşte o zaman hayat onun için yaşanabilir bir boyut kazanır. 

On Küçük Nefes, sadece 290 sayfa ama inanılmaz bir hikaye. Okumaya başlıyorsunuz ve nefesinizi tutarak okuyorsunuz. Ve son sayfalara geldiğinizde öyle bir şey okuyorsunuz ki bir süre hareket edemeden kalıyorsunuz. Çünkü sizi bekleyen büyük bir şok var orada, aman o sayfada nefes almayı unutmayın :) 

Kitabın dilini çok sevdim. Baştan sona elinizde akıp gidiyor. Olay örgüsü ve karakter açısından da başarılı bulduğum bir kitap oldu. Boşuna goodreadste o puanı almamış diyorum. Ve tabii ki okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum, hem de bir an önce… Bir söz de yayın evine söylemem gerek, lütfen serinin diğer kitaplarını da hemen okuyalım…

Benim puanım;

2 yorum:

  1. Merhaba
    Blogumda dolu dolu kitap çekilişi var, katılımlarınızı beklerim
    http://ilknur--akpinar.blogspot.com.tr/2014/12/dolu-dolu-cekilis.html

    YanıtlaSil

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI