Geceyi Keşfet- Shannon Drake

Geceyi Keşfet



Sayfa Sayısı: 440
Olimpos Yayınları
2014
20 tl
Graham Clan, #2

Kitap Tanıtımı

Satış rekorları kıran, ödüllü yazar Shannon Drake ortaçağ İskoçya'sını anlatan sürükleyici yeni bir destanla dönüyor.
13. yüzyılda İskoçya… İskoçya kralının vefatından sonra İngiltere Kralı Edward I'in İskoçya üzerinde hak iddia etmesi üzerine, William Wallace'ın liderliğinde özgürlük savaşının başlatıldığı ve tüm özgürlük savaşçılarının kanun kaçağı olarak kabul edildiği yıllar...
Bir tarafta karısını, doğmamış çocuğunu, akrabalarını katletmiş, evini yakmış Kinsey Darrow'dan intikam almaya yemin etmiş bir kanun kaçağı Arryn Graham, diğer tarafta, kralın gözdesi Kinsey Darrow'la zorla nişanlandırılmış Kyra...
Kyra, Darrow'la evlenmemek için Tanrı'yla her türlü anlaşmayı yapmaya hazırdır... Ama Tanrı'nın onu bir zalimin elinden kurtarıp, bir kanun kaçağının merhametine bırakacağından habersizdir. Kralın gözdesi Kinsey Darrow'un nişanlısının kaderi bir kanun kaçağınınkiyle kesişir.
Shannon Drake bu kitabında; dikkatle araştırılmış, tarihi detaylarla süslenmiş tutkulu bir aşkı anlatıyor. İntikamın, aşkın, tutkunun, zaferin, yenilginin bir arada yaşandığı bu muhteşem romanı, soluk soluğa okuyacaksınız...
"Beş yıldız!
Shannon Drake ışık saçıyor!"
-KAT MARTİN-


Kitap Yorumu


Shannon Drake kpss’ye hazırlandığım dönemde tanıştığım yazarlardan biriydi. Kader Ağları kitabını okumuş ve kalemini sevmiştim. Geceyi Keşfet kitabının çıkacağını gördüğümde de hemen okuma listeme aldım ve şu an bitmiş şekilde yanımda duruyor.

Bu kez kaslı, yakışıklı, güçlü İskoç lordumuz Arryn’ın hikayesini okuyoruz ve tabi güzeller kızı kızımız Kyra’nın. Arryn intikam hissiyle dolup taşan bir adamdır. Klanı Kinsey Dorrow tarafından kelimenin tam anlamıyla katledilmiştir. Kalesi istila edilmekle kalmamış içinde kalan insanlar diri diri yakılmıştır. Bu yanarak hayatını kaybedenlerden biri de onun hamile olan eşidir. Karısının ve doğmamış çocuğunun intikamını almak için kararlıdır. Bunun yolu Kinsey’in kalesini işgal edip nişanlısını elinden almaktan geçse de! Evet, maalesef bu kadın zavallı kızımız Kyra oluyor. Babası vefat ettikten sonra kralın koruması altına girmiş ve cani bir adama resmen bir ödül gibi sunulmuştur, yani Kinsey ile nişanlanmıştır. Onu hiç istemese de kralına karşı gelememektedir.

Kinsey aç gözlü bir adamdır ve elde edeceği maddiyat gözünü kör etmiştir. Kaleden ayrıldığı anda ise Arryn tarafından kuşatılır ve ele geçirilir. Kaleyle birlikte Kyra da onun hakimiyetine geçer. Arryn onunla birlikte olur ancak istediğini elde ettikten sonra onu orada bırakacaktır ya da öyle planlar. İşte olayların çıkış noktası tam olarak burası, kalanı için en yakın kitapçıya alalım sizi :)

Kitabın kapağını çok beğendiğimi söylemeliyim. Çevirisi de güzeldi, birkaç ufak hata dışında redaksiyon olarak iyiydi ki şu an piyasada bu bulunmaz bir nimet! Ancak şöyle bir durum var ki bu kitabında İngilizler ve İskoçlar arasında geçen çekişmelerden biraz fazla bahsetmiş. Hani onların tarihi ya da savaşları pek ilgimi çekmediğinden birkaç yerde bir iki satır aşağı geçmiş olabilirim. Bu demek değil ki yazar başarısız aksine yazarın Türk olmasını ya da onun elinden çıkan Türk kahramanları o savaşlar arasındayken okumak isterdim. Zira tarihi olaylardan yola çıkarak oluşturuyor yazar romanını. 

Sıradaki Graham gelsin o zaman der ve yazarın yeni kitabını beklemeye geçerim ben. Size de keyifli okumalar dilerim.

Benim puanım;

4 yorum:

  1. Kitabın kapağına bayıldım, mavi de çok yakışmış. Kader Ağları'nı okudum, bazı hatalara rağmen güzeldi kitap, sürükleyiciydi ama beni de rahatsız eden tarihi bilgiler verilen bölümlerdi. Aynı nedenden dolayı ikinci kitaptan uzaklaştım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım İngiliz- İskoç çekişmesi bizi pek açmamış :)) Ama yazarın anlatım tarzını sevdim ben çok büyük ihtimalle serinin diğer kitaplarını da okurum zira o Grahamlara bayıldım :D

      Sil
  2. Merhaba uzun zamandır blog açmak istiyordum ve cesaretimi toplayıp açalı 1-2 gün oluyor. Sizi de beklerim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırlı olsun bloğunuz o halde :)) Hemen geliyorum ben de :))

      Sil

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI