Aşık Kuşlar- Cecelia Ahern, Kitap Yorumu ve Çekiliş (3. Gün)

Aşık Kuşlar


Sayfa Sayısı: 352
Pegasus Yayınları
2014
25 tl


Kitap Tanıtımı

Ona âşık olmayı öğretmek için sadece iki haftası var...

Şans bu ya, depresyon denizinde boğulmak üzere olan Adam ile hayatını bir türlü yoluna koyamayan, derdi başından aşkın Christine'in tanışması talihsiz bir gecede gerçekleşir: Otuz beşinci yaş günü yaklaşmakta olan Adam intihar etmek için bir köprüye çıkmıştır ve oradan geçen Christine de Adam'ı ikna etmek için çılgın bir teklifte bulunur. İki hafta içinde Adam'a dünyanın yaşamaya değer bir yer olduğunu ve aşkı bulmak için hiçbir zaman geç kalmış sayılmayacağını kanıtlayacaktır!

İddialı teklifine rağmen Christine'in büyük korkuları vardır. Başarısız olursa bunun sonuçlarına katlanabilecek midir? Peki ya aşka ve hayata dair bildiği her şeyin bir yalan olduğunu anlarsa ne yapacaktır? Hepsinden öte, bir hayata mal olabilecek bu macerada onu çok daha karanlık soruların beklediğinin farkında mıdır?

"Biraz neşe, biraz keder kokan bir romantik komedi. 
İçiniz kıpır kıpır olacak!"
-Marie Claire-

"Cecelia Ahern'in romanları bir kutuda saklanan mücevherler gibi. Kutuyu açtığınız anda ışıltılar gözlerinizi alıyor."
-Adriana Trigiani-

"Modern bir peri masalını andıran bu romanda Cecelia Ahern, karakterleri baştan sona canlı tutan keskin bir zekâya sahip olduğunu kanıtlıyor."
-Hello-



Kitap Yorumu

Birini hayata bağlamanın yüzlerce yolu var, kabul ediyorum ancak ya süreniz sadece ve sadece iki haftaysa? Onu hayata bağlamalısınız hem de sevgilisiyle bozulan arasını da düzeltmek zorundasınız. Zorundasınız çünkü yapamazsanız onu kaybedeceksiniz! İşte Adam ve Christine’in hikayesi tam olarak böyle başlar. 

Christine evleneli bir yıl olmuş ancak yanlış yaptığını yeni idrak etmiştir. Daha fazla yapamayacağını anladığında ise eşi Barry ile konuşup buna son vermek ister. Ancak eşinin bunu kabuletmesi pek kolay olmayacaktır. Hayatındaki sorunun bundan ibaret olduğunu sanan Christine’in yanılması uzun sürmez. Bir adamı intihar etmek üzereyken görür ve ona engelolmak ister. Hatta neredeyse başarmak üzeredir ama son anda bir şey olmuş ve Simon kendini vurmuştur. 

Aynı insanı iki kez yıldırım çarpmaz mottosunu benimseyen Christine, hayatında bir daha böyle bir şeyle karşılaşmayacağından emindir. Ancak genç kadın bir kez daha yanılır ve köprüden kendini atmak üzereyken Adam’a rastlar. Bu kez hata yapmamaya kararlıdır ve ona engel olmak için tüm bildiklerini uygulamaya kalkar. Ve hatta Adam’la bir anlaşma bile yapar. Adam’ın doğum gününe kadar hayatını düzene koyacağına söz verir ancak Adam’ın doğum günü iki hafta sonradır. 

Kitabımız bu iki haftalık süreci anlatıyor işte. Adam’ın hayattan vazgeçmesi ve bunun sebeplerine karşılık Christine’in oluşturduğu tezleri çarpışırlar.Bakalım bu çarpışmanın galibi kim olacaktır? Adam intihar etmekten vazgeçecek midir yoksa Christine’in tüm çabası boşuna mıdır? Barry’nin yaptıklarının sonuçları ne olacaktır ve dahası Adam ile sevgilisi barışacak mıdır? Bu soruların cevapları için en yakın kitapçıya lütfen :) 

Başından sonuna severek okuduğum kitaplardan biri oldu “Aşık Kuşlar”. Son derece akıcı anlatımıyla nasıl bittiğini anlamadım. Tek eleştirim kitabın adı oldu, son sayfaları okuduktan sonra orjinal ismin uyarlamasını isterdim. Daha anlamlı olurdu öylesi. Bu kitabı tavsiye eder miyim diye soruyorsanız, durduğunuz kabahat derim :)

Benim Aşık Kuşlar için puanım;



Çekiliş için buyurun :)


a Rafflecopter giveaway

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI