Benimle Kal- Lisa Kleypas

Benimle Kal- Lisa Kleypas


Sayfa Sayısı: 343
Epsilon Yayıncılık
2009
20 tl
The Hathaways 1

Kitap Tanıtımı

Kapı savrularak açıldı. Amelia gölgelerin değiştiğini, odanın içinde birinin varlığını hissetti. Korkuyla döndüğünde Cam Rohan’ın kapıda durduğunu gördü. Kalbi müthiş bir güçle atmaya başladı. Rohan bir rüyadan fırlamış gizemli bir hayalet gibiydi.

Yavaşça kıza yaklaştı. O yaklaştıkça Amelia etrafındaki her şeyin yerinden söküldüğünü, uzaklaştığını, onu her tehlikeye açık ve savunmasız bıraktığını hissediyordu.

Uzun bir sessizlikten sonra Cam nihayet konuştu. “Romanlar seni çağıran yoldan gitmeni, hiç arkana bakmamanı söyler. Çünkü seni ne gibi maceraların beklediğini bilemezsin.”

Hiç beklenmeyen bir miras ailesini sosyetede bir üst seviyeye taşıdığında, Amelia Hathaway, genç kız kardeşlerine ve dik başlı erkek kardeşine göz kulak olmanın, bu mirasın getirdiği karmaşayla ilgilenmekten çok daha kolay olduğunun farkına varır. Bütün bunlarının yanı sıra onu uğraştıran başka bir sorun daha vardır: uzun boylu, esmer ve tehlikeli bir şekilde yakışıklı olan Cam Rohan’a karşı hissettiği çekim.

Çoğu erkeğin ancak hayal etmekle sınırlı kalabileceği kadar varlıklı olan Cam, toplumun kısıtlamalarından sıkılmıştır ve “uygarlaşmamış” Çingene köklerine dönmeyi arzu etmektedir. Güzel Amelia ona yardım teklif ettiğinde, Cam öncelikle sadece arkadaş olmak niyetindedir fakat bu niyetlerin ikisini de kör eden tutku tarafından yıkılması uzun sürmez. Fakat gelenekleri katiyetle reddeden bir adam tüm zamanlatın en gelenekselleşmiş düzenine, evliliğe de hayır diyebilecek midir?

New York Times gazetesinin en çok satan kitaplar listesinin gözde yazarlarından Lisa Kleypas, geleneklere kafa tutan iki âşığın büyüleyici ve baştan çıkarıcı hikâyesiyle ayaklarınızı yerden kesecek.

Kitap Yorumu

   Ne kadar çok geç kalmışım ben Lisa Kleypas okumak için dedim kitabı bitirdiğimde. Hemen hemen her historical yazarının en az bir kitabını okumuşken nasıl göz ardı ettim bunu bilmiyorum. Ama arkadaşım Pınar sağolsun tee oralardan gönderdi bana bu güzel kitapları. Wallflower serisinden sonra şimdi de Hathaway serisine başladım ve tam anlamıyla bayıldım….
   Amelia her ne kadar aristokrasi için evde kalmış sayılsa da ki kendisi yirmi altı yaşında güzel ve çekici bir kadındır. Ama kötü şans işte sorunlu bir aile yapısı vardır. Anne ve babalarını kaybettikten sonra lord ünvanı nişanlısını kaybetmiş hatta kendisi de kaybolmaya aday olan kardeşi Leo’ya kalmıştır. Leo yaşadığı acıyla kendini alkole vurmuş, ne aile ne de başka bir şeyle ilgilenir. Kız kardeşlerinden Win geçirdiği hastalıktan sonra kendini tam toparlayamamış, diğer kardeşi Beatrix ise kleptomandır. Bir Poppy var ki kendisi şimdiye kadar normal davranışlar içinde ama bakalım devamında neler olacak :)
   Hal böyleyken aileyi sırtlamak Amelia’ya düşer. Leo’nun Londra’da daha kötü olacağını düşünüp ailesini Ramsay malikanesine getirir. Ama sorunlar bitmemiştir. Ev darmadağındır ve iyi bir tadilatla kapsamlı bir temizliğe ihtiyacı vardır. Üstüne bir de yangın çıkınca işler tam bir çıkmaza girer. Ama endişeye mahal yok çünkü zeki, yakışıklı, yardımsever çingenemiz Cam Rohan vardır. Ve onlara yardım etmeye dünden razıdır. Zira gönlünü kızlardan birine kaptırmıştır.
   Lisa Kleypas, kalemini sevdiğim hata bayıldığım yazarlar arasına ilk serisiyle girmişti zaten.  Bu seri ile taht kuracağa benziyor. Eğlenceli diyalogları, güçlü kurguları ve müthiş aşklarıyla vazgeçilmezim olacak sanırım. Tarafımdan şiddetle tavsiye edilir efenim :D

Benim puanım ise;

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI