Uygunsuzlar- Adam Braver, Yurt Dışı Yorumlar(6. Gün)

Uygunsuzlar- Adam Braver

Turumuzun son gününde sıra yurt dışı yorumlar başlığında. Herkese keyifli okumalar :)








 
 Kitap Marilyn Monreo’nun hikayesini anlatıyor ama beni tatmin etmeye yetmedi. Daha fazla ayrıntı okumak isterdim onunla ilgili. Kronolojik olarak anlatılması en büyük artısıydı. Hayatından kısım kısım kareler vardı ve belgesel gibi bir kitaptı. Keşke yazar biraz kalemini ve hayal gücünü kullanıp o karelerin aralarını doldursaydı.









  
 Marilyn Monreo ile ilgili bir bilgim yoktu. Bu kitabı da sırf o yüzden aldım. Çıkış noktası olarak oldukça iyiydi kitap. Ama birden fazla anlatıcının olması algılamayı zorlaştırdı. Keşke tek bir anlatıcıyla baştan sona anlatılsaymış. Belli ki iyi araştırma yapılmış, kurgu olarak da iyiydi. Akıcı ve okunabilir bir kitap ama beklentiyi yükseltmemek gerekir diye düşünüyorum. Her şeye rağmen severek okuduğum bir kitaptı “Misfit”.









   Romancıların çoğu ya Marilyn Monroe ile ilgili yazdıklarında olumsuzluklar işliyor ya da kendi kafalarındaki kurgu içerisine oturtuyorlar onu. Ancak Adam Braver, bu sömürücü zihniyetin dışına çıkıp gerçeklere yer vermiş. Erken yaşta yaptığı evlilikler, yaptığı doğruları ya da yanlışlarıyla anlatmış Marilyn’i. Farklı kişilerin bakış açılarını hep ona odaklamış, belgesel gibi bir kitap çıkmış ortaya. Kanlı canlı bir Marilyn vardı sanki yanımda kitabı okuduğumda.









   Her zaman olduğu Adam Braver yine harikalar yaratmış. O güzel kalemiyle güzel bir kadını anlatmış bizlere. Marilyn’i Marilyn yapan unsurları tek tek bulup çıkarmış. Onun yazdığı tarihi karakterleri okumak büyük bir zevk.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI