Aşka Rehin- Sümeyye Akarçay, Kitap Yorumu ve Çekiliş(1. Gün)

Aşka Rehin


Sayfa Sayısı: 608
Optimum Kitap
2014
25 tl


Kitap Tanıtımı

"Aşk perdenin arkasına saklanmış güçlü bir ışıktır. Perdeyi çekince gözlerin kamaşır." 
Bir yanda platonik bir âşık, diğer yanda aşkı arayan bir kız! Betül asla aşık olamayacağını düşünüyordu. Beklenmedik bir zamanda Tolga ile yakınlaşmaları, kalbinin ona oynadığı en büyük oyundu. Hayatının oyununu düğün günü bozarak gözlerindeki perdeyi kaldırır.

Burak, dört senedir içinde büyüttüğü aşkını usulca yüreğinde yaşamış, hiç kimsenin bilmesine izin vermemiştir. Sevdiği kişinin, hayatını değiştiren patronunun biricik kız kardeşi olması, birçok açıdan sorundur. 

-Yıllardır ağabeylik yaptığı kıza böyle güzel duygular besleyebilir mi? 
-Ona dokunmadan bu kadar güçlü karşılıksız sevebilir mi? 
-Aşk, platonik olmaktan çıkıp sevdiğini haykırabilecek midir?


Kitap Yorumu

Sümeyye Akarçay uzun zamandır takip ettiğim yazarlardan biri. İlk hikayesi olan Rehine ile başlamıştım okumaya ve en son Küçüğüm hikayesini okudum. Hatta Rehine’yi okurken yarım kaldığı için çoooook kızmıştım!!! Ardından gelen Burak ve Betül’ün hikayesi iyi gelmişti :) 

Yıllar önce hikayeyken okuduğum Burak ve Betül’ü elimde basılı halde tutmak bir kere çok güzeldi. Yeniden onların dünyasına adım atmak, aşklarını okumaksa keyifliydi. 

Betül yalnız bir kadındır. Anne ve babasını küçükken kaybetmiş ve hayatta tutunacağı tek dalı abisi Baran’dır. Annesini kaybetmesi ise onda farklı bir travma yaratmıştır ki bunun sıkıntısını ileride epeyce bir çekecek ve çektirecektir. 

Burak da anne ve babasını kaybetmiş bir gençtir. Ama o ne Baran ne de Betül kadar şanslı değildir, hayat onun için çok daha acımasızdır. Ancak birgün yolu Baran ile kesişir ve hayatının kırılma noktası o andır. O andan sonra Burak, Baran’ın sağ kolu olur. Bu ikisinin ilişkileri uzun yıllar böyle devam eder ancakkkkk bir süre sonra Burak için işler bir hayli zorlaşır. Neden mi? Çünkü Betül’e aşık olmuştur. Patronunun kız kardeşine aşık olmak zordur onun için ve içinde yaşamak zorundadır. İşte hikayemiz burada başlıyor bizim de. Bu ikilinin arasında aşk nasıl başlayacaktır, ilk adımı kim nasıl atacaktır, dahası Baran buna nasıl tepki verecektir? 

Burak baya sevilesi hatta aşık olunası bir adam. Doğru, düzgün, dürüst, yakışıklı, kaslı, güçlü, kuvvetli, çalışkan, temiz kalpli ya tamam işte hayallerin bir araya gelmiş hali. Betül ise ele avuca sığmayan, azıcık şımarık, biraz dik kafalı, hafiften inatçı(çarpılmam an meselesi keçi gibi inatçı kendisi :P) ama güzeller güzeli bir kız. Haliyle böyle iki karakterin aşkını okumaktan daha keyifli ne olabilir dediğinizi duyar gibiyim. Ama var, bunları okumaktan daha keyiflisi Yağmur’u okumak. O nasıl bir tatlılık nasıl bir sevimlilik anlatamam, yanımda olsa sanırım öpücük yağmuruna falan tutulurdu çocuk. Yarım yarım cümleleriyle pes dedirtti zekası bana. Bu yeni nesil çocuklarından korkulur azizim. 

Bol aksiyonlu, bol aşklı, bol gülümsemeli, hafif de iç burkan bir kitap olmuş Aşka Rehin. Başarılı bir kurgu ve güzel bir üslupla birleşince ortaya okunası bir kitap çıkmış. İki şikayetim var; kapağı çok sevmedim nedense diğeri de puntosu biraz küçük geldi. 

Sümeyye Akarçay’ın ikinci kitabı bu ve kendisine yazarlık yaşamında başarılar dilerim. Dilerim daha çok hikayesi daha çok kitaplarını okuma şansımız olur. 

Aşka rehin olmaya hazırsanız eğer, “Aşka Rehin” kitapçılarda sizi bekliyor :)

Benim puanım;



Çekilişimiz için;


a Rafflecopter giveaway

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI