S.ktirgitli Aşklar- Funda Mentaloğlu, Kitap Yorumu ve Çekiliş(1. Gün)

S.ktirgitli Aşklar




Kitap Tanıtımı

"İstanbullu bir kadın oturduğu yerden bütün dünyayı ayağa kaldırdı! İşte ben buna devrim derim!"
-The New York Times-

"Bu kitabı okumamış kadınlarla birlikte olmak istemeyeceksiniz!"
-The Guardian-

"Funda Mentaloğlu, zorlu bir konuyu ustalıkla anlatarak gerçek bir başarı yakalamış. Olağanüstü... Tek kelimeyle harika bir kitap!"
-The Wall Street Journal-

"Yeni çağ kadınlarının kutsal kitabı!"
-Washington Post-

Şaka lan şaka ne nüyorktayms'ı? N'apsın olm beni the gardiyan?


Kitap Yorumu

   Kitabın ismiydi ilk önce ilgimi çeken. Tabii sonra da o şeker kapağı. Tanıtımı da okuyunca koptum gülmekten resmen ve o an bu kitabı okumaya karar verdim. Şans ki tur yapıyoruz.

Funda şehirli ve eğitimli bir kadındır. Atölyesinde resim yapan kahramanımız pek uslu bir kadın değildir. Doğru erkek uğruna epeyce kurbağa öpmüştür : D sonunda buldu mu peki diye sorduğunu duyar gibiyim ama benden sır çıkmaz : P

Oldukça rahat bir kadındır Funda ve de oldukça başına buyruk. Neredeyse hiçbir konuda sınırı yoktur, cinselliği de aşkı da içinden geldiği gibi yaşıyor. Hatta zararlı alışkanlıkları bile var. Bu konuda merak ettiğim bir şey var ki Funda gerçek mi? Böyle bir kadın cidden yaşıyor olabilir mi? Düşünsenize Funda aramızda yaşarmış falan : D

İlk sayfalardan son sayfalara kadar kahkaha atarak okudum kitabı. Pişmiş tavuğun başına gelmeyecek şeyler geldi Funda’nın başına. Doğru erkek uğruna değer mi bunca sıkıntıya dedim resmen. Kızımızın biraz edepsiz olduğunu söylemeden geçemeyeceğim, ağzına biber sürmek lazım bu kızın hem de en acısından.

Kitabın oldukça akıcı olduğunu söylemeliyim. Elinize aldıktan sonra bittiğini görüyorsunuz. Tek eleştirim argo ifadelerin fazlaca kullanılması. Maalesef günümüzde komedi bu hale geldi oysa biz “Hababam Sınıfı” film serisine kahkahalarla gülen bir nesildik. Ve de bu kitabın komik olmak için argoya hiç ama hiç ihtiyacı yokmuş. Dozu biraz daha az olabilirmiş. Okumak isteyenlere şimdiden keyifli okumalar dilerim :)


Çekilişimiz için buyurun :)


a Rafflecopter giveaway

10 yorum:

  1. Şefika hanım yine harika bir tur olmuş. Çok teşekkür ediyorum :)

    Çekiliş için de herkese bol şans diliyorum. sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılımınız için ben çok teşekkür ederim :)) Bol şans dilerim :))

      Sil
  2. katıldımmm:) kazanırım inşallah:)

    YanıtlaSil
  3. kitabı haftasonu okudum ilk okudugumdan andan itibaren kahkahla buluşmak oldu, aslında çok güzel anlatmış gerçekte herbirimizin benzer ilişkiler kurduğu yaşadagımız şeyler sadece biraz daha argolu birazdaha cesaret diyecegim dile getiremediklerimiz benimde en çok merak ettiğim gerçekten varmı funda varsa süper yazarın bundan sonra sıkı bir takipçisiyim .herkesede ciddetle tavsiye ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten hoş bir kitaptı, kahkahalar eşliğinde bitiyor :)) Yazar kısmını ben de acayip merak ediyorum, gerçekten var mı acaba böyle bir kadın :D

      Sil

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI