Hilekâr- R. Gaye Önel, Kitap Yorumu(5. Gün)

Hilekâr- R. Gaye Önel


Sayfa Sayısı: 352
Postiga Yayınları
2015
20 tl
Ateşli Kanatlar, #1


Kitap Tanıtımı

"O kız bir avcı. Minik, hırçın, şeytanı bile baştan çıkarabilen bir baş belası. Ondan kurtulmalıyım, bu taş kalbimde bir ateş yanmadan onu yok etmeliyim. Ağabeyimin yaptığı hatayı yapmayacağım. Hiçbir dişi için değmez. Sıradaki veliaht benim ve kral olacağım."

Aidanhell
"Aidanhell kana susamış kaçığın teki. O kadar karanlık bir ruhu var ki onu durmadan tekmelemek istiyorum. Onunla beraber olduğum her saniye cehenneme bir adım daha yaklaşıyorum. Ama yine de ondan korkmuyorum

Ben... Sanırım...Ona alışıyorum. Bu vazgeçemeyeceğim kadar yakıcı bir ateş. Şeytanımın derin kahverengi gözlerinde bazen kurtuluşumu görüyorum. Ama biliyorum, gerçeği öğrendiğinde beni affetmeyecek. Kim bir hilekârı affedebilir ki?"
Cassie


Kitap Yorumu

RKBT&KGBT ortak yapımı gururla sunar diyorum bu kez düzenlediğimiz blog tur için. Daha önce yapıldı mı bilmiyorum ama ben bu işi çok sevdimmmm :) 

Hilekâr için tur fikri ilk ortaya atıldığında bir süre durdum. Ben ve fantastik kitap aynı cümlede nasıl geçiyoruz diye merak ettim. Zira ben fantastik okumayan biriydim ama yeni şeyler denediğimde onları da sevebildiğimi gördüm. Romantik gerilim okumaya mesela yine blog tur sayesinde başlamış ve çok sevmiştim. Bir de fantastik denemeli o zaman dedim ve başladım kitabı okumaya… 

Avcılar, periler, iblisler, vampirler… ne ararsanız var bu kitapta. Fantastik türün ögeleriyle ilk tanışmam olduğundan başlarda biraz garip gelseler de sonrasında kendimi onların büyülü dünyasına kaptırdım ben de. 

Cassie kendi grubu tarafından öldürülmeye çalışılmış bir avcıdır. Onu ölüm meleğinin elinden ise Aidan kurtarmıştır. Ve Aidan bir avcı değildir, o bir iblisdir. Ve bu ikisi birbirine düşman gruplardandır. Aidan’ın elde etmek istediği bir şey vardır ve kâhinin söylediğine göre de bunu başarabilmek için Cassie’ye ihtiyacı vardır. Olaylar bu şekilde başlıyor işte. 

Kitapla ilgili ilk söyleyeceğim şey çok akıcı olduğu olur sanırım. Sayfalar elinizde akıp gidiyor. Aidan’ın odunluklarını okurken zaten ona söylenip durdum ve nasıl bittiğini anlamadım bile :D Redaksiyon olarak da benden geçer not aldı, ufak tefek birkaç hata dışında sorunu yoktu. 

Kitabı sevdim mi derseniz okurken severek okudum. Fantastik kitaplara karşı bu kadar önyargılı olmayacağım da kesin. Türün yabancısı olduğumdan başka kitaplarla karşılaştırma şansım yok ama başlamak için ideal bir seçim olacaktır “Hilekâr”. Hele ki bir Türk yazarından kaleminden çıktığını bilmek ayrı bir güzellik. Başarılarının devamını dilerim Gaye :)

5 yorum:

  1. Gaye'cim ellerine sağlık yazarı tanıdığım için kitabı biraz daha dikatle incelicem =)

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler güzel yorum için <3 :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim ne demek :) Başarılarının devamını dilerim :))

      Sil

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI