Hasar Kontrol- Denise Hamilton, Kitap Yorumu(4. Gün)

Hasar Kontrol- Denise Hamilton



Sayfa Sayısı: 528
Martı Yayınları
2014
22 tl


Kitap Tanıtımı

Hafızanı zorla, gerçek orada gizli…

Maggie Silver, önemli müşterilere sahip bir halkla ilişkiler şirketinde başarılı olmak için elinden geleni yapmaktadır. Ancak karşısına hiç ummadığı bir müşteri çıktığında işler karışır. Henry Paxton, Güney Kaliforniya'nın önemli bir devlet adamı olmasının yanı sıra, Maggie'nin lisedeki en yakın arkadaşı Annabelle'in de babasıdır.

Paxton'ın yardımcılarından birinin şüpheli ölümüyle başlayan skandallar zincirini örtbas etmekle görevlendirilen Maggie, yıllar sonra tekrar bu ailenin sırlarla dolu hayatına müdahil olur. Genç kadın, bir yandan lise yıllarında Annabelle'le arkadaşlıklarını bitiren anılarının istilasına uğrarken, diğer yandan uzun zaman önce zihninde yer etmiş bir parfüm kokusuyla sırlar kapısının anahtarına ulaşacaktır.

Hasar Kontrol heyecan ve gerilim yüklü kurgusuyla birlikte, arkadaşlık bağları ve insanın skandallara olan dinmek bilmeyen merakını irdeleyen sürükleyici bir kitap.


Kitap Yorumu


  Kitabın tanıtımını okuduğumda hasar kontrol şirketi oldukça dikkatimi çekmişti. Bir İİBF’li olarak bu tip olayların bizim işlerimizin bir parçası olması hemen okumalıyım moduna soktu beni.


Maggie piyasanın en iyi “hasar kontrol” şirketlerinde birinde çalışan bir kadındır. Zor bir çocukluk ve gençlik geçirmiş, hatta mutsuz bir evlilik yaşamıştır. İşi tüm dünyası olmuş ve neredeyse günün tamamını halkla ilişkiler işiyle geçirir. Farklı bir işi ve neredeyse hiç güvenemediği iş arkadaşları arasında yaşamaya çalışır. 

Yoğun şekilde çalışan Maggie, güne bir sürprizle başlar. Zira bu seferki işi bir senatöre danışmanlık yapmaktır. Ve bu senatör çocukluğunda en sevdiği arkadaşı olan Annabel’in babası Henry Paxton’dır. Bir tarafta yıllardır görüşmediği arkadaşı, bir yanda uzun zaman önce kalbini çarptıran adam ve onların babası diğer tarafta da sorumlulukları vardır. Maggie için oldukça zor bir iştir bu. Kime güveneceğini bilemediği bir durumda kalır ve karar verme aşamasında iç dünyasında hesaplaşmalar yaşar. Son ana kadar da kimin suçlu kimin masum olduğunu öğrenemez. 

Kitap iki zamanlı bir anlatıma sahip. Maggie’nin hem şimdiki yaşamı hem de on altı yaşında bir genç kızken yaşadıkları anlatılır. Tabi ki başından sonuna bir gerilim ve gizem mevcuttur ve son sayfalarda ancak çözülür olay. Haliyle bitirmeden elimden bırakamadığım bir kitap oldu “Hasar Kontrol”. Son derece akıcı ve çevirisi de iyiydi. 

Gerilim, yeni okumaya başladığım bir tür ve giderek sevmeye başladım. Benim için okuması oldukça keyifliydi, tavsiye ederim kesinlikle. Okuyacak olanlara şimdiden keyifli okumalar dilerim.


Benim puanım;




!!! Çekilişlerimiz devam ediyor, katılmayı unutmayın !!!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI