Kader Ağları- Shannon Drake

Kader Ağları


Sayfa Sayısı: 448
Olimpos Yayınları
2014
19 tl


Kitap Tanıtımı


İskoçya'nın işgal altında olduğu günlerde Kral David, kanının son damlasına kadar savaşacak sadık askerler aramaktadır. Bu askerlerin en ünlüsü Waryk de Graham'a, Aslan Lord adıyla birlikte şövalyelik unvanı verilmiştir ama bir İskoç şefi olarak bu onurlu mevkiye ulaşmasının bir bedeli vardır: Bedeni ve ruhuyla ona direnmeye yemin etmiş bir Viking gelini!

İrlandalı bir asilzade ve Viking bir babanın kızı olan Mellyora MacAdin, kendini Aslan Lord'un karşı konulamaz gücüne gönülsüz bir şekilde teslim olmuş bulana kadar babasından kalan toprakları savaşçı bir bakire gibi yönetmektedir, kılıcını kuşanarak ve hiçbir erkeğe boyun eğmeyerek…

Şimdi meydan okumakla teslimiyet arasında bölünen Mellyora aslında kime sadık olduğuna karar vermeli ve kocasının kalbindeki sırları keşfetmelidir.


Kitap Yorumu



Uzunca bir zaman sonra yeniden İskoç romanı okudum ve lordlarımı ne kadar özlediğimi fark ettim. Historical türü içinde en çok güçlü, cesur ve tutkulu İskoçları seviyorum, bir kez daha teyit ettim bunu. 

Kitabın geçtiği dönem ortaçağın en hareketli dönemi. Tehlikenin nereden geleceği hiç belli değil ve kral bile olsa kendini güvenceye almak zorunda. İşte sırf bu yüzden kral David, ordusunda en güvendiği adamlardan biri olan Waryk ile stratejik önemi olan toprakların sahibi Mellyora’nın evlenmesini ister. Waryk, dul ama varlıklı olan Eleanora’yı, Mellyora ise çocukluk arkadaşı Ewan’a aşıktır. Haliyle ikisi de istemezler ama bu bir emirdir ve uymak zorundadırlar. Ve dahası bu, onların ilk karşılaşmaları değildir. Üstelik bu karşılaşmadan memnun kalmamıştır ikisi de. Neler mi yaşadılar? Bunun için hemen en yakın kitapçıya diyorum, zira benden duyabileceğiniz bu kadar. 

Waryk ne kadar güçlüyse Mellyora da o kadar cesur bir kadındır. İkilinin arasında yaşanacaklar da haliyle merak konusu oluveriyor. Hangisi önce pes edecek derken de aşk ortaya çıkıyor. 

İkilinin yaşadıkları maceraları okumayı çok sevdim, uzun zamandır da okumayınca gerçekten özlemişim böyle hikayeler okumayı. Kitabımız yedi kitaplık serinin ilk kitabı ve umarım Olimpos Yayınları bizi çok bekletmeden kavuşturur diğerlerine. Okuyacak olanlara şimdiden keyifli okumalar dilerim :)

Benim puanım;

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI