Bir Dilek Kadar Yakın- Barbara Freethy, Kitap Yorumu ve Çekiliş(2. Gün)

Bir Dilek Kadar Yakın- Barbara Freethy


Sayfa Sayısı: 304
Novella Yayınları
Wish, #2
2014
17 tl


Kitap Tanıtımı

Ailevi problemlerinden kaçmak için hayal gücüne ve yaratıcılığına sığınan Alexa, tatil için her yaz halasının yaşadığı Sand Harbor kasabasına gider. Kasabada yaşayan ve en yakın arkadaşı olan Bradenla yaz tatilinde bütün zamanlarını birlikte geçirir, hatta ilk aşkı birbirlerinde tadarlar.

Ancak hayat onlar için pek de tozpembe gitmez; bu iki âşığın arasına zaman ve uzun yollar girer. Alexa, on beş yıl sonra halasının sert bir saldırıya uğraması sonucu kasabaya döndüğünde artık bambaşka bir kadındır. Bradenı da içine kapanık, mutsuzbir adam olarak bulur. İki eski dost ve âşığın hayata yeniden tutunmaları için, küçükken sahilde buldukları cam şişeye fısıldadıkları dileklerin yardımına ihtiyaçları var gibidir.

"Barbara Freethyyi diğer yazarlardan ayıran büyüleyici üslubu, her sayfanın ardından daha fazlasını okuma isteği uyandırıyor."
-Barnes&Noble-

"İlk aşkın unutulmaz büyüleyiciliğine dokunan bu kitap, okurun keşkelerine ayna tutuyor."
-Book&Kisses-

"Bir Dilek Kadar Yakın, elinizden bırakmadan okuyacağınız şahane bir tatil kitabı."
-Booktrib-

"Ana karakterlerin hikâyesi oldukça dokunaklı, içinde barındırdığı gizem ise okurun dikkatini baştan sona canlı tutuyor."
-Amazon-


Kitap Yorumu

Serinin ilk kitabı olan “Geceye Fısıldanan Dilekler” ile yazarın kalemini çok sevmiştim ve serinin diğer kitaplarını merakla beklemeye başlamıştım. “Bir Dilek Kadar Yakın” kitabı çıkınca da okumak için sabırsızlandım resmen. Şimdi ise üçüncü kitabı bekliyorum, umarım fazla bekletmez bizi Novella Yayınları :D 

Birbirinden bağımsız hikayelerin anlatıldığı “Wish” serisinin ikinci kitabında kahramanlarımız Alexa ve Braden. Alexa ve ailesi her yaz tatilini geçirmek için sahil kasabasında yaşayan halasının yanına gelir. Orada en yakın arkadaşı Braden olur, neredeyse tüm vaktini onunla geçirir ve haliyle her yaz tatili onun için mutlu anılarla son bulur. Ta ki on iki yaşına gelene kadar. O yaz annesi ve babası arasında büyük bir tartışma çıkar ve kısa sürede evlerine dönmek zorunda kalırlar. 

O sene yaşananlar bununla sınırlı değildir. Sahilde yürürken bir şişe bulurlar ve Alexa dilek diledikleri takdirde bunun gerçekleşeceğine inanır. Alexa, Braden’in kendisine aşık olmasını dilerken Braden ise ondan ayrılmaya hazır değildir ve onu tekrar görebilmeyi diler. Bisikletle oradan ayrılırken beklenmedik bir şey olur ve Braden Alexa’yı öper. Beklenmedik bir durumdur ve bunun hayatlarında büyük bir iz bırakacağının farkında değillerdir. 

Annesi ve babası boşanan Alexa için zorlu günler başlamıştır, annesi onu babasına göstermek istemez ve babasıyla arasını açar. Sonunda Alexa soğuk bir yere okul için gitmek zorunda kalır. Mutlu bir ailenin çocuğu olan Braden’in babası askerdir ve onu kaybeder. 

İkisi de iletişim kurmak isterler ama bunu bir türlü gerçekleştiremezler. Deneseler de başaramamışlardır bunu. 

Aradan sekiz yıl geçtikten sonra sahil kasabasına tekrar gider amacı Braden’e ulaşmaktır. Ancak duyduklarıyla büyük bir hayal kırıklığına uğrar ve geri dönmek zorunda kalır. Braden orduya katılırken, Alexa muhasebeci olur. 

Halasının dükkanının soyulduğunu öğrenen Alexa, yeniden kasabaya gider ve Braden’le karşılaşır. O anda işte hayatın onlara karşı büyük sürprizleri vardır. 

Kitabın konusunu ve kahramanlarını çok sevdim. Olayların akışı ve yaşananları okumak çok keyifliydi. Bizi böyle bir kitapla buluşturdukları için Novella Yayınları’na çok teşekkürler, umarım üçüncü kitap için fazla beklemeyiz.

Benim puanım;




Vee çekiliş için buyurun :D 


a Rafflecopter giveaway

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI