Küller ve Anılar- Lena Diaz, Kitap Yorumu ve Çekiliş (2. Gün)

Küller ve Anılar


Sayfa Sayısı: 384
Eksik Parça Yayınları
2014
22 tl
The Deadly Games, #3


Kitap Tanıtımı

Her mektupla gelen saklı bir ipucu ve her ipucunun arkasına saklanmış korkunç bir gerçek... 

Savannah'daki FBI ofisine, kaynağı belli olmayan mektuplar gönderilmektedir. Her birinde farklı bir kurbanın ismi yazan mektuplar, bir çocuk tekerlemesiyle sonlandırılmıştır. Küller küller, hepsi düşüp ölürler... 

Kurbanların yardım feryatlarından etkilenen Özel Ajan Tessa James, cinayetleri çözmek için işe koyulur. Danışman olarak da yanına çekici ve akıllı bir genç olan Matt Buchanan verilir. Cinayetlerle birlikte, ardında küllerden başka bir şey bırakmayan kundakçı bir katil de ortaya çıkacaktır. Tessa, ipuçlarının kendisini işaret ettiğini anladığında bir şeyin farkına varır; Eğer geçmişini hatırlayamazsa, bir sonraki kurban o olacaktır.


Kitap Yorumu

Turumuzu takip edenler biliyorlardır Lena Diaz’ın kitaplarını ne kadar sevdiğimizi ve yenisini dört gözle beklediğimizi. Serinin üçüncü kitabı olan “Küller ve Anılar” çıktı okuduk ve şimdi heyecanla şu sıralarda ABD’de yeni çıkmış olan dördüncü kitabı beklemeye geçtik. 

Romantik gerilim tarzını okumaya Lena Diaz’ın kitaplarıyla başladım ve son derece doğru bir seçim oldu bu. Zira hem konuları hem karakterleri hem de kurgularıyla özel bir kalem Lena Diaz. Her kitabında farklı bir konuyu çözmeye çalışırken buluyorum kendimi. 

Bu kez çözmeye çalıştığım ise FBI ofisine gelen kaynağı belirsiz mektuplar ve akabinde işlenen cinayetler oldu. Bir mektup geliyor sonra bir cinayet işleniyor. Bu cinayetleri kim işliyor ve neden işliyor? Mektupları gönderenle katil aynı kişi mi, mektuplarla cinayetler arasında bir ilişki var mı? Tüm bu sorular ve daha fazlası kitabımızda :) Mesela özel ajan Tessa ile yakışıklı danışman Matt’ın arasında neler oluyor, nasıl bir ilişkileri var? 

Tessa’nın geçmişine dair hatırladığı çok az şey vardır. Silik ve bölük pörçük anılar… Ancak içinden bir ses bu mektupların ve cinayetlerin peşini bırakmamasını söyler. İçinden gelen sese engel olamayan Tessa karşılaştığı tüm zorluklara rağmen bu olayın üzerine gider. Hatta mesleğinden men edilme tehlikesi bile vardır. Tabii bir de yanında duygularına engel olamadığı genç ve yakışıklı danışman Matt Buchanan yer alıyor. Kendinden altı yaş küçük olması aralarına duvar örse de kalbinden gelen sese bir kez daha yenilecek midir Tessa? 

Kitabın ilk yarısı oldukça sakin geçti. Gelen mektuplar ve cinayetlerle ilgili ilişki kurma üzerine geçti ancak ikinci yarısı hele de son 100 sayfası tamamen heyecan ve gerilim doluydu. Olayların nereden nereye geldiğine biz bile inanmakta zorlandık. Yazar kalemini konuşturmuş resmen :) 

Kitaplarını severek okuduğum Lena Diaz, kibarlığı ve mütevaziliğiyle de gönlüme taht kurdu desem yalan olmaz. Yaptığımız çalışmaları kendisiyle paylaşıp bir süre muhabbet etme imkanım oldu. Ve kendisini çok tatlı buldum. 

Ölüm Oyunları serisi birbirinden bağımsız olayların yer aldığı bir seri ve her kitabı ayrı güzellikte. Okuyun, eminim pişman olmayacaksınız. Böyle bir kalem mutlaka okunmalı.

Benim puanım;




veee çekilişimiz için buyurun :)


a Rafflecopter giveaway

2 yorum:

  1. Katıldımm umarım doğrudur ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Ayşe Hanım, sayfanızda paylaştığınız linki yapıştıracağınız yerde "Kaçırmayınnn" yazıyor, onu silip paylaştığınız linki yapıştırmalısınız. Bu arada facebook sayfamızdaki yarışmamıza da katılıp şansınızı artırabilirsiniz :)

      Sil

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI