Yeniden Başlamak İçin Güzel Bir Gün- Liane Moriarty, Kitap Yorumu (2. Gün)

Yeniden Başlamak İçin Güzel Bir Gün- Liane Moriarty

                                                                       Kitap Tanıtımı

                                                                      Sayfa Sayısı: 490
                                                                       Basım Yılı: 2013
                                                                            Neo Kitap
                                                                               19 tl
    

   "Hatırlamayı istediklerimiz ve unutmayı seçtiklerimiz üzerine son derece etkileyici bir roman."
   -Oprah-

   Kitapları 16 ülkede yayınlanan Liane Moriarty, ününün bütün dünyaya yayılmasını sağlayan romanı Yeniden Başlamak İçin Güzel Bir Gün ile ilk kez Türkçede.

   Yeni evli, kocasına sırılsıklam aşık, ilk bebeğine hamile, hayattan zevk almayı bilen, dertsiz tasasız bir genç kadın olan Alice, spor salonunda düşüp kafasını vurduktan sonra kendini üç çocuk annesi, kocasıyla boşanma arifesinde, hayatın koşturmacası içinde kaybolmuş, orta yaşlı, mutsuz bir kadın olarak bulur. Sahip olduğu en değerli hazineyi göz açıp kapayıncaya kadar yitiren Alice hayatının en güzel anılarını geri almak için affetmeyi, affetmek için unutmayı, unutmak içinse her şeye yeniden başlamayı öğrenmek zorundadır.

   "Kendi sırlarını çözmeye çalışan bir kadının kimi zaman eğlenceli, kimi zaman yürek burkan, ama başından sonuna özel ve derinlikli hikâyesini arkadaşlarınızdan ve Hollywooddan önce ilk keşfeden siz olun." 
   -Booklist-

   "Yürekten, zekice ve kışkırtıcı... unutulmayacak bir hikâye."
   -Jennifer Crusie, Aşkı Bana Sorun yazarı-

   "Liane Moriarty iki Alicein öyküsünü büyük bir zarafetle kaleme almış. Seve seve bağlanılacak bir roman."
   -Kirkus-

   "Dokunaklı, tempolu ve kesinlikle çok keyifli."
   -Publishers Weekly-

   "Modern hayatın el değmemiş, ışık görmemiş gizemleri bir bir önünüze serilirken sayfaların nasıl akıp gittiğini anlayamayacaksınız."
   -Sunday Times-


                                                                      Kitap Yorumu

   “Neo Kitap” etiketiyle çıkan ilk kitap “Yeniden Başlamak İçin Güzel Bir Gün”. Tam 16 ülkede yayınlanan bir kitap olduğunu duyduğumda ister istemez beklentimi yüksek tutmuştum ve de beklentilerimi fazlasıyla karışladı. Okuyunca anladım neden bu kadar sevilip, bu kadar çok yerde yayınlandığını.
   Alice 39 yaşında, üç çocuk annesi bir kadın. Aynı zamanda bir zamanlar tutkuyla bağlı olduğu kocası Nick’le ayrılma sürecinde. Ve bir gün spor salonunda düşüp bayılıyor. Uyandığında ise o artık 29 yaşında ve ilk bebeğine hamile. Yani o öyle olduğunu sanıyor. Hafızasından tam 10 yıl uçup gitmiş. Olaylar işte böyle başlıyor. Sonrası mı? Sonrası kitapta J
   490 sayfalık bir kitap olsa da çekinecek tek şey sanırım başlayabilmek. Sonrasında zaten elinizden bırakmakta zorlanacaksınız. Her sayfasında ayrı bir olay ayrı komedi hatta ayrı bir hüzün. Bir ailenin hem iyi
günleri hem de kötü günlere tanıklık edeceğiniz ilginç bir hikaye.
   Nelerini sevdim ya da nelerini sevmedim diye düşündüğümde yapabileceğim pek fazla eleştirim olmadı. Tek eleştirim puntosunun biraz küçük olması idi. Onun dışında her şeyi çok güzeldi. Hele ki blog yazarı büyük-büyük babaanne. Çok sevdim onun yazılarını okumayı. Elisabeth’le üzüldüm onunla sevdim.
   İlk sayfasından itibaren beni içine çeken bir kitap oldu. Rahatlıkla da tavsiye edebilirim herkese. Neo Kitap’a da başarılar dilerim yayın hayatlarında. Daha çok kitaplarını da okuruz umarım.



                                                           Benim bu kitaba verdiğim puan ise ;
                                                                   
                                                       

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI