Bırakma Ellerimi- Ayşegül Çiçekoğlu, Kitap Yorumu(4. Gün)

Bırakma Ellerimi- Ayşegül Çiçekoğlu


Sayfa Sayısı: 440
Olimpos Yayınları
2015
20 tl


Kitap Tanıtımı

Birlikte büyüdüğü, ilk aşkı ile evlenerek mutlu sonu yakaladığına inanan genç bir kızdı Elif... Peşinden hiç ayrılmadığı, 'bir gün mutlaka seninle evleneceğim' dediği, biricik aşkı ile evlenerek mutlu olacağına inanan genç bir erkekti Toprak...

Sadece romanlardaki evliliklerin mutlu sonu oluyordu. Oysa daha evliliklerinin üzerinden iki yıl geçmeden Toprak gitmek istiyordu. Elif'i arkasında bıraktığında gerçekten mutlu olabilecek miydi? Bunu bilmiyordu, ama bildiği tek şey artık Elif ile de mutlu değildi. Elif, Toprak'ın gitmesiyle birlikte ailesini, işini, arkadaşlarını bırakarak hiç bilmediği başka bir şehirde ilk aşkını unutmaya çalışacaktı. Bu sefer bırakılan elleri bir başkası tarafından tutulduğunda gerçek aşkı bulacak mıydı? Yoksa ilki gibi o da bir yanılsama mıydı? Hayatına giren ikinci Toprak, birincinin acılarını silebilecek miydi?


Kitap Yorumu

Elif yirmi üç yaşında gencecik bir içmimardır. Çocukluk aşkına inanmış ve evlenip iki yılı birlikte devirmişlerdir. Her şeyin yolunda gittiğini zannederken de anısızın kocasından duyduğu bir cümle tüm hayatını alt üst edecektir. 

Toprak yirmi beş yaşında yakışıklı bir adamdır. Zengin bir ailenin oğludur ve kendine meslek olarak iç mimarlığı seçmiştir. On beş yaşındayken görüp aşık olduğu, sonrasında da mezun olur olmaz evlendiği Elif’ten boşanmaya karar verdiğinde sonucunun böyle olacağını o da tahmin edemez. 

Kitabımız böyle başlıyor işte. Görünürde sorunsuz devam eden ama aşağılara inildikçe çok küçük gibi görünen ama hayatı yaşanmaz kılan şeyler çıkar ortaya. Bunu ilk fark eden de Toprak olur ve bir anda on yılını geride bırakır. Ama hayat işte bazen elindekinin kıymetini uzaktayken anlarsın ve geri dönersin. Ancak geldiğinde bıraktığın orada mıdır bilinmez. Orada olsa da senin bıraktığın insan mıdır anlaşılmaz. Toprak sıkılır ve gider. Onun için bu süreç nasıl işleyecektir diyorsunuz kitabımıza buyurun :) 

Elif için her şey kusursuzken terk edilmek zordur. Yıllarını verdiğini ve hayatında tanıdığı tek adam Toprak’tır ama o da gitmek istemiştir. Gitmek isteyene izin vermek en zoru olsa da en doğrusudur. Elif için işte orası tam olarak dönem noktasıdır. Eşini, evini, işini, hayatını bırakıp Ankara’dan İstanbul’a gider. Kitapta da geçtiği gibi gitmek hep düşüyor… 

Toprak ama bu kez Toprak Dağhan değil bahsedeceğim kişi, Toprak Ünlüer… Ünlü iş adamı Toprak Bey, otuzlu yaşlarının ortasında oldukça başarılı ve yakışıklı bir adamdır. Hayatında da Masal adında, masal gibi bir kadın vardır ve mutludur. 

Toprak Dağhan, Elif Bulut, Toprak Ünlüer, Masal ve diğerleri… Farklı yollardan da olsa hepsi de aşkı arayan insanlar. Yanlışlarıyla, doğrularıyla, aşklarıyla onların hayatına tanık oluyoruz kitapta. 

Kitabın konusunu ve ilerleyişini çok beğendim. Yazarın araya kattığı minik aksiyonlar da arada güzel gitti. Karakterlerine ise bayıldımmmm. Hele bir tanesi vardı ki, off offf. Bu arada sevgili Kitap İklimi Pınar’a bir mesajı var Toprak’ın, canım adam Şefika varken ben Elif’i ne yapacağım diyor :P 

Bunca güzel şeylerden sonra şu cümleyi yazmaktan hiç hoşlanmıyorum ama yazmak zorundayım. Redaksiyon anlamında ne yazık ki hatalıydı. Dilerim ikinci baskıda bunlar da düzeltilir. 

Benim okurken oldukça keyif aldığım bir kitap oldu Bırakma Ellerimi. Çiçeği burnunda yazarımıza başarılar dilerim. Umarım kaleminden çıkan daha pek çok kitap okuyabiliriz.

Benim puanım;



Çekilişimiz devam ediyor, katılmayı unutmayın....

4 yorum:

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI