Unutma Beni- Lisa Genova, Yazar Hayatı(4. Gün)

Lisa Genova


Herkese merhaba. Bugün Unutma Beni kitabının yazarı Lisa Genova ve hayatı ile ilgili bir yazıyla geldim. 

Yazar Lisa Genova 22 Kasım 1970 doğumludur. Bates College mezunu olan Genova daha sonrasında Harvard’da nöroloji eğitimi almıştır. Kırk dört yaşındaki yazar, yapımcı ve yönetmen olan Christopher Seufert ile evli ve iki çocuk annesidir. Eşi ve çocuklarıyla birlikte Massachusetts’te yaşamaktadır. 

Still Alice, Left Neglected, Love Anthony ve Inside the O’Briens isimli dört kitabı olan Genova’nın ilk kitabı olan Still Alice 2007 yılında basılmıştır. Piyasaya sürüldükten sonra kırk bir hafta boyunca çok satanlar listesinde yer almıştır. Yirmi beş farklı dile çevrilerek pek çok ülkede satışa sunulmuştur. 

Still Alice yani Unutma Beni kitabı, 2008 yılında Bronte Prize, 2011 yılında Bexley yılın kitabı ödülü ve okuma grupları tarafından pek çok kez favori kitap seçilmiştir. Lisa Genova yayımlanan diğer kitaplarıyla da New York Times çok satanlar listesine girmiş ve pek çok ödül almıştır. 

Lisa Genova alzheimer hastalığı, travmatik beyin hasarı ve otizm konusunda çalışmalar yapıp konferanslar vermiştir. Dr Oz Show, Diane Rehm Show, CNN, Chronicle,Fox News ve Canada AM başta olmak üzere pek çok kanal ve programa konuk olmuştur.




Yazarın Kitapları

1- Still Alice (2007)

2- Left Neglected (2011)

3- Love Anthony (2012)

4- Insıde the O'Brien (2015)




Çekilişlerimiz devam ediyor. Bitmesine çok az kaldı, katılmak için acele edin :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI