Anlaşma- Fatih Murat Arsal

Anlaşma


Sayfa Sayısı: 528
Ephesus Yayınları
2014
25 tl
Zoraki Koca, #4


Kitap Tanıtımı

Kafenin dışındaki fırtına, genç adamın yüreğindekinden daha şiddetli değildi. Annesinin baskılarından o kadar bunalmıştı ki, ona aklına gelen ilk yalanı söyledi. Bu yalanına servis yapan garson kızı da ortak etmeye çekinmedi.

"Telefonda annem var!" dedi asık bir suratla. Otoriter sesli adamın tavrı garson kızın itiraz etmesini engellemişti.

"O ne sorarsa 'evet' de... Tamam mı? Sadece 'evet' de. Çok nazik ol! Söz veriyorum, bu iyiliğinin karşılığını alacaksın!"

Garson kız bu sert görünümlü adamın annesi ile ne konuşabilirdi ki?

"Acaba oğlumun dediği doğru mu?" diye sormuştu kadın. Peki ama ana oğul arasından konuşmanın içeriği neydi ki? Sonra adamın her soruya 'evet' demesini istediğini hatırladı. Sorun değildi. Evet demek o kadar da zor olamazdı.

"Evet, doğru!.." dedi duru bir sesle. Ama ardından gelen soruya hazırlıklı değildi!

"Ve... yani gerçekten evleneceksiniz, öyle mi?"

Birçok yanlış anlamanın sonunda anlaşmaktan başka çareleri yoktu. Sadece iki ay birbirlerine dayanacaklardı. Ama gerçek aşk için sınırlı anlaşmaların hiçbir önemi yoktu. Evlenmemek için evlenmek kadar komik bir şey olabilir mi?

Kadere müdahale edilemeyeceğini anladığınız, anlaşmaların bozulmasına destek olacağınız bir FMArsal romanı daha...


Kitap Yorumu

Anlaşma’yı, Şahana Gelin’den hemen sonra okumuştum daha basılı halde değilken ve Osman’dan sonra Yavuz ilaç gibi gelmişti. Osman’ın tam tersine Merve’ye karşı tavırları inanılmaz sabırlı ve yumuşaktı. Haliyle favori kahraman Yavuz oldu benim için. 

Fatih Murat Arsal’ın tüm kitaplarını okudum ve her kitabında erkek kahramanlarına kızarak bitirdim. Hayır sonunda nasılsa kızların cazibesine kapılacaksınız neden onları bu kadar zorlarsınız! Hem kızıp hem okumamsa sanırım ayrı bir ironi ama bu konuda yapacak bir şey yok :D 

Yavuz evlilikten nefret eden bir adamdır hatta tek bir kadınla yaşama düşüncesi onun için korkunçtur. Ancak annesinin ısrarına dayanamaz ve yaklaşık beş dakikadır tanıdığı bir kıza anlaşmalı evlilik önerir. 

Merve, anne ve babasını küçükken kaybetmiş ve kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan gencecik bir kızdır. Bir kafede akşamları garsonluk yaparak masraflarını çıkarmaya çalışır, gündüzleri de okuluna gider. Bir akşam çalışırken bir tesadüf eseri hayatını fazlaca kolaylaştıracak bir teklif alır. 

Anlaşmayla başlayan bir evlilik nasıl gerçeğe dönüşür? Evlilikten delicesine korkan bir adam nasıl olur da uysal bir ev erkeğine dönüşür? Kaybetme korkusu bir adama neler yaptırır? Bir kadın için nelerden vazgeçebilir? Bu soruların cevapları Anlaşma kitabında işte. 

Fatih Murat Arsal’ın diğer kitaplarında olduğu gibi Anlaşma’yı da çok kısa sürede bitirdim. Zira oldukça akıcı bir kalemi var yazarın. Redaksiyonu ise oldukça iyiydi. Ayrıca eklenen kısımlarla çok daha güzel bir hale gelmiş kitap. 

Benim keyifle okuduğum kitaplardan biri oldu “Anlaşma”. Eğer Fatih Murat Arsal’la tanışmadıysanız hala, bu kitap iyi bir başlangıç olabilir. Şimdiden keyifli okumalar dilerim.

Benim puanım;

2 yorum:

  1. Merhaba blogunuzu yeni keşfettim ve takibe aldım ben de bloguma beklerim sevgiler :)
    makyajtavsiyem.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :)) Hemen bakıyorum bloğunuza :))

      Sil

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI