Aşkın Ateşi- Rita Hunter

Aşkın Ateşi




Sayfa Sayısı: 488
Epsilon Yayınları
2012
25 tl
Ateş, #1


Kitap Tanıtımı

Masum bir plan kimsenin canını yakmazdı değil mi?

Isabella Gwen Sullivan kadar fedakâr bir kızın dostu için yapmayacağı hiçbir şey yoktu. Ancak sağduyu konusundaki genel sorunu bazen ipin ucunu kaçırmasına neden olabiliyordu. En yakın arkadaşı Fredy deli gibi sevdiği Vivian tarafından hiçbir sebep yokken terk edilmiş, üstüne üstlük onun Henfield Kontu Adrian Eaglestone ile nişanlandığı haberini almıştı. Bu durumda o kıza ve nişanlısına iyi bir ders vermek kaçınılmazdı.Böylece Isabel ve Fredy bir hafta sürecek olan Henfield yaz balosuna katılmanın bir yolunu buldular. Planları basitti... Balo boyunca yeni evli bir çift gibi davranacaklar, bu sayede kıskandırma silahının eşsiz gücünü Vivian üzerinde deneyeceklerdi. 

Her şey kusursuz olabilirdi
Tabii işler düşündükleri gibi gitseydi...

Adrian tekrar âşık olabileceğini hissediyordu... Geleneksel Henfield yaz balosunda güzeller güzeli Vivian ile nişanlarını kutlayacaklar ve cemiyetin takdirini kazandıkları kusursuz beraberliklerini ilan edeceklerdi. Ne var ki işler düşündüğü gibi gitmedi. Baloya katılan yeni evli tuhaf çift hayatlarına fırtına gibi girdiğinde yapabildiği tek şey önce rüzgâra kapılmak, sonra da o rüzgârı kendi lehine çevirmek oldu. Ödenmesi gereken bedeller biraz ağır ama son derece adildi. Neticede bu olayda kimse pek masum değildi. Özellikle de küçük yalanıyla ortalığı karıştıran Isabelin masumiyetle uzaktan yakından hiçbir ilgisi yoktu...


Kitap Yorumu

Isabel denizci bir babanın tek çocuğudur. Annesini kaybetmiş, hayattaki tek dayanağı babası ve halasıdır. Halası da evlenip Amerika’ya yerleşince onun da istediği bir an önce oraya gidebilmek olmuştur. Babası son seferini yapıp dönecektir, sonrasında da Isabel çok sevdiği halasına kavuşacaktır. Ve bu sırada babasına uslu duracağına da söz vermiştir! 

Fredy, Isabel’in en yakın arkadaşıdır. Tüm çocuklukları birlikte geçmiştir ve şimdi bir kıza aşık olmuştur. Ancak aşık olduğu kız Henfield Kontu ile nişanlanmıştır ve Fredy bunun hesabını sormak istemektedir. 

Adrian bir konttur ve eşini yıllar önce kaybetmiştir. O günden beri günlük ilişkileri olan bir adam haline gelir. Ancak bir varisin gerekliliği şart olunca kendine hanım hanımcık, güzel bir kız seçer ve onunla nişanlanır. Ancak bilmediği bir şey vardır ki Vivian ailesinin zoruyla nişanı kabul etmiştir, kalbi Fredy’ye aittir. 

İşler böyleyken ve kontun evinde bir kutlama varken Fredy ve Isabel bir plan yaparlar. İkisi evli çift rolü üstlenecek ve Fredy, Vivian’a bunun hesabını sorabilecektir. Ancak işler her zaman olduğu gibi yolunda gitmez ve bir sabah uyandıklarında Fredy ve Vivian yoktur. İkili eşyalarını alıp Henfield malikanesini terk etmişlerdir. Haliyle kabak tam anlamıyla Isabel’in başına patlar. 

Isabel ve Adrian’ın yaşadıklarını okumak keyifliydi. Isabel’in inatçılığı, Adrian’ın alaycılığı derken son sayfalara nasıl geldiğimi anlamadım. bir kere konu olarak şimdiye kadar okuduğum historical romanlardan farklıydı ve yazar konuyu güzel bir yerden yakalamış. Bir sahne var ki oraya kadar heyecanla okudum ancak Isabel’in kabullenişinden sonra bu böyle bitmemeliydi dedim. Başından beri bu kadar inatçı olan bir kızdan daha fazla şey beklemiştim. Daha dirayetli olmalı ve Adrian’ı daha fazla uğraştırmalıydı bence. En azından beklentim bu yönde şekillenip de gerçekleşmeyince biraz hayal kırıklığı yaşadım. Sonrasında da zaten olaylar klasik bir seyirde devam etti. 

Olayın başlayışını ve ilerleyişini çok sevdim, Adrian’a da bayıldım :D Isabel’in daha akıllıca davranmasını isterdim, daha güçlü kadınlar olsun istiyorum bu tip adamlar karşısında. Genel itibariyle sevdiğim kitaplardan biri oldu “Aşkın Ateşi”, bakalım serinin diğer kitaplarında durum ne olacak?

Benim puanım(3,5);

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI