Kesişen Hayatlar Kafesi- Deborah Smith, Kitap Yorumu ve Çekiliş(1. Gün)

Kesişen Hayatlar Kafesi- Deborah Smith


Sayfa Sayısı: 512
Novella Yayınları
2015
22 tl


Kitap Tanıtımı

Hollywood'un parlayan yıldızı, modern zamanların Elizabeth Taylor'ı Cathy Deen'in rüya gibi, ışıltılı hayatı paparazzilerle girdiği bir kovalamacanın ardından yaptığı trafik kazasıyla bir kâbusa dönüşür. Thomas ise New York'ta başarılı bir mimarken, 11 Eylül saldırılarında ailesini kaybetmesiyle hayata küser ve Kuzey Carolina'nın dağlık bölgesindeki şirin bir kasabada inzivaya çekilir. Bu iki yabancının birbirleriyle ve kendileri gibi olanlarla kesişen hayatları onları hiç bilmedikleri, mütevazı bir hayata sürükler. Aşkı, güzelliğin önemini yahut önemsizliğini, kaybetmeyi, pişmanlıkları ve hayata tutunmayı sorguladıkları, umutla dolu yepyeni bir dünya Kesişen Hayatlar Kafesi'nde onları beklemektedir şimdi…

"Kesişen Hayatlar Kafesi sımsıcak, eğlenceli, çok yönlü, duygusal, romantik ve derin… Deborah Smith'in en büyük, en iyi ve en iddialı romanı."
-BelleBooks-

"Hiç ummadık bir vefanın ve yaralı iki insanın hayatta kendi yollarını aramasının baş döndürücü hikâyesi…"
-Publishers Weekly-

"Deborah Smith çağdaş, romantik kurgu geleneğinde unutulmayacak, dokunaklı bir hikâye yaratmış."
-Booklist-


Kitap Yorumu

Dünyalar güzeli bir kadın düşünün. Genç, yetenekli ve de oldukça popüler biri. Cathy Deen de işte onlardan biri. Kariyerinin zirvesindeki bir Hollywood yıldızı o. Her şey tam anlamıyla yolunda giderken magazincilerden kaçarken bir kaza geçirir, tam kurtuldum sanırken patlayıp alev alan arabadan ötürü sahip olduğu her şeyi kaybeder. Çünkü kariyerinin devamını sağlayacak güzellikte bir bedene sahip değildir. 

Thomas yıllardır yalnız yaşayan bir mimardır. 2011 saldırıları sırasında eşi ve oğlunun trajik ölümüne şahit olur. O günden sonra da kendini ülkenin dağlık bölgelerinin birinde inzivaya çeker. Günleri artık son derece sıradandır. Bu dönem içerisinde televizyondan takip ettiği bir film yıldızı vardır ve hayranlıktan çok daha farklı duygular besler zamanla. Ve ne tesadüftür ki bu kadın, çok yakın bir arkadaşının kuzenidir! 

Kazadan sonra her şeyini yitiren Cathy için hayat oldukça zordur ancak onu hayata bağlayan bir ses ulaşır kulaklarına önce. Sonra da eline ulaşan fotoğraflar. Onun çocukluğunu geçirdiği, kendini gerçekten mutlu hissettiği, sevildiğinden emin olduğu eve aittir bu fotoğraflar. 

Kendini herkese ve her şeye kapatan Cathy, fotoğrafları gönderen gizemli sesin sahibiyle görüşecek midir? Thomas, bu kadından istediği ve yıllardır peşinde olduğu şeyi elde edebilecek midir? Ve aşk… böyle bir ilişkinin neresinde ve ne zaman gelişecektir? 

Kitabın konusu genel itibariyle böyle. Okurken hatta aklıma sık sık Aşık Veysel’in dizeleri geldi. Hani onun da dediği gibi ‘Güzelliğin on par’etmez, bu bendeki aşk olmasa…’. Okudukça hakikaten de aşkın güzel bir yüz ve bedenden öte güzel bakan gözden ve iyilikle atan kalpten geldiğini düşündüm. Konu ve karakterleri açısından beğendiğim bir kitap oldu. Ancak 511 sayfa olunca biraz uzun geldi, daha kısa bir kitap olsaymış bence çok daha iyi olabilirmiş. Redaksiyon olarak da birkaç ufak hata dışında sıkıntısı yoktu ki bu benim için çok önemli bir şey. Okumak isteyenlere şimdiden keyifli okumalar dilerim…


Son olarak çekilişimize katılmak için;


a Rafflecopter giveaway

3 yorum:

  1. merhabalar çekilişlere katılıyorum ama sonuçlarını göremiyorum. nerede yayınlanıyor acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Sinem Hanım, çekiliş sonuçlarımız blog tur sayfamızda açıklanıyor. Vereceğim linkten takip edebilirsiniz, bol şans dilerim :)

      https://www.facebook.com/renklikalemlerblogtur

      Sil

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI