Hayata Uyanmak- Mary E. Pearson, Kitap Yorumu ve Çekiliş(1. Gün)

Hayata Uyanmak- Mary E. Pearson


Kitap Tanıtımı
Sayfa Sayısı: 304
Nemesis Kitap
18 tl


"Sürekli artan temposuyla, son zamanların en sürükleyici hikâyesi." Publishers Weekly Benim bir kimliğim vardı. Adım vardı: Jenna Fox.
Bana öyle olduğunu söylediler. Oysa ben, bir isimden daha fazlasıyım. Bana söyledikleri şeylerden daha fazlası… Önüme koydukları durum değerlendirmeleri ve rakamsal verilerden daha fazlası… İzlettikleri videolardan fazlası…
Daha fazlası… Ama ne kadar fazlası olduğundan emin değilim. Çünkü hatırlamıyorum. Yüzümü ellerinin arasına almış ve "Küçük meleğim," demişti babam, "sabırlı ol. Her şey sana geri gelecek. Zamanla hepsini geri kazanacaksın; zamanla…" Şimdi baktığımda, yürüyüşümün normale döndüğünü söyleyebilirim. Ama aynı şeyi hafızam için söyleyemiyorum. Annemi, babamı ya da Lilyyi hatırlamıyorum. Bir zamanlar Bostonda yaşadığımı da hatırlamıyorum. Kazayı hatırlamıyorum. Jenna Foxu hatırlamıyorum. 
Babam zamanla her şeyi geri kazanacağımı söylüyor. "Zaman iyileştirir," diyor. Bense ona söyleyemesem de, zamanın ne olduğunu hatırlamıyorum.


Kitap Yorumu


Kitabın adı çok ilginç gelmişti ilk başta. Ya da daha doğru bir ifadeyle ismi ilgimi çekmişti. İlk duyduğumda aklıma başarmış bir karakter okuyacağım gelmişti. Ya giriştiği mücadeleyi kazanan ya da gerçekleri farkına varan. Bu tip hikayeleri zaten seviyorum ve çıkmasını merakla beklemiştim. 

17 yaşında bir kız var ismi Jenna Fox. Bir kaza geçiriyor ve ölümcül yaralar alıyor. Tam bir yıl komada kalıyor. Uyandığında ise hayatı tam bir karmaşa halini alıyor. Aradan geçen zaman kayıp bir kere, günden güne her şey değişirken koskoca bir yıl. Bir de ekstra olarak hafızasını yitiriyor kızımız. Onun hayatına tekrar nasıl kavuştuğunu, kendisini ve etrafını yeniden keşfine tanık oluyoruz kısaca. Sonunda da hafiften bir bilim kurgu giriyor işin içine ve olayı ilginçleştiriyor. 

Konu olarak oldukça durağan bir kitap. Ama öyle bir akıyor ki anlamadım nasıl bittiğini, ayraç kullanmadan bitirdim desem yeridir. Yazarın kalemine gerçekten bayıldım ve çevirmen de kusursuz iş çıkarmış. Sıkılmaya fırsat kalmadan bitiyor kitap. 

3 kitaplık serinin ilk kitabı imiş “Hayata Uyanmak”. Sanırım diğer kitaplarda da Jenna’nın arkadaşları anlatılıyor. Onları da okumak için sabırsızlanıyorum. Ve son olarak kapağı için şunu söyleyebilirim; bayıldımmmmm!!! Zira mor renk ve kelebek hastası olan biri olarak çok sevdim. Gerçi haksızlık etmeyeyim orijinal kapak da hoştu. 

Bir kaza, bir yıl süren koma, yitirilen hafıza ve de bilim kurgu… oldukça ilginç bir bileşim. Sıkılmadan okuyacağınız ve hatta nasıl bittiğini anlamayacağınız bir kitap. Tavsiye ederim :)

Benim bu kitap için puanım;



Çekiliş için buyurun;




a Rafflecopter giveaway

8 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Ben de size bol şans dilerim Hatice Hanım :)

      Sil
  2. paylaştım ama hata veriyor linkler
    https://twitter.com/10Sanem/status/425235098233884672
    https://www.facebook.com/sugibisade/posts/10202262203570253?stream_ref=10

    bol şans herkese

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorun sanırım giderildi :) Bol şans dilerim :)

      Sil
  3. şartlar tamam herkese bol şans

    YanıtlaSil
  4. kaç gündür uğraşıyorum ama facebook paylaşımını bi kabul ettiremedim programa.. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an bir sorun yok gorunuyor, denedik ve oldu.

      Sil

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI